Multi-lock houder – Nikken

NIKKEN’s Multi-Lock is de ultieme ‘mechanische rolhouder’!

De constructie bestaat uit twee delen die één wordt met een afzonderlijk vervaardigde externe neusringassemblage:

  1. een speciaal met warmte en ‘sub-zero’ behandeld hoofdlichaam
  2. een spilschachtverbinding uit één stuk, met een nauwkeurige sleufboring

Binnen de neusring is een stalen geleidekooi omhuld met honderden nauwkeurig geharde en gecoate stalen rollen, samen met een reeks borgringen, afdichtingen en afstandhouders. Complex maar krachtig als alles eenmaal is gecombineerd!

De bediening is heel eenvoudig maar uiterst effectief. Het snijgereedschap en de reduceerspantang worden, indien nodig, in de hoofdboring van de spankop geladen, waarna de neusring met de klok mee wordt gedraaid.

De neusring heeft een extreem ondiepe externe tapsheid op de main body en wordt normaal gesproken eerst met de hand en vervolgens met de juiste sleutel vast gezet. De resulterende elastische vervorming doet de belangrijkste sleufboring rond de gereedschapsschacht ineen klemmen en deze over de gehele lengte omspannen.

Rotatie van de ring en vastklemmen is voltooid wanneer het achtervlak van de neusring contact maakt met het voorvlak van het houderlichaam. Het snijgereedschap wordt eenvoudig vastgehouden door de resulterende toename van kracht en wrijving die wordt uitgeoefend op de gereedschapsschacht a.g.v. het samendrukken van de sleufboring. De klemkracht van NIKKEN Multi-Lock’s is onverslaanbaar en is minstens 3-4 keer die van andere vergelijkbare producten op de markt! Absolute en nauwkeurige grijpkracht!

multi-lock houder

Een product van:

Benieuwd naar waar wij jou mee kunnen helpen?